Λίγα Λόγια

Προτιμούν ηλεκτρονικό ήχο με ηλεκτρικά στοιχεία. Όλη η φιλοσοφία του συγκροτήματος συνοψίζεται στη φράση «Ποπ διάθεση και μουσική χωρίς συντηρητικά».

Τον Μάιο του 2015 κυκλοφορούν το “Escape!” Ενα mini album στο οποίο παρουσιάζονται 3 ακόμη αγγλόφωνα τραγούδια, αλλά και το “Φτερά στον ήλιο” το οποίο ήδη είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα στα live του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είχε ηχογραφηθεί έως τώρα. Το “Escape!” εκτός από την ψηφιακή του κυκλοφορία θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή, σε μία συλλεκτική έκδοση με 1 ακόμη bonus track.

Τέλη του 2014 κυκλοφορούν κυκλοφορούν το 1ο αγγλόφωνο single με τίτλο “The Lost Key” το οποίο χωρίζεται σε 2 μέρη ενώ στο κλιπ που συνοδεύει την κυκλοφορία πρωταγωνιστούν τα 3d printed ομοιώματα της μπάντας. Στη σύνθεση αλλά και στους στίχους συμμετέχει η Χριστιάνα Χατζημιχάλη, τραγουδίστρια των Elysion.
Νωρίτερα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το “Τώρα ζω” στο οποίο τους στίχους συνυπογράφει ο Λεωνίδας Σώζος. Το τραγούδι συνοδεύτηκε από ένα προκλητικό (κατά τη γνώμη κάποιων – για εμάς είναι ακριβώς όσο συμβολικό θα έπρεπε) videoclip το οποίο δείχνει την τραγουδίστρια εμφανώς κακοποιημένη. Το 2014 είναι και η πρώτη φορά που η μπάντα δοκίμασε να προσθέσει στις live εμφανίσεις της ντραμς, παρουσιάζοντας το νέο “σχήμα” με μία pop άλωση του Κ44.

To 2013 περνάει με live σε διάφορα clubs της Αθήνας που ολοκληρώνονται στο Φεστιβάλ Τυχερού μαζί με τον Διονύση Τσακνή. Την ίδια χρονιά δίνουν για free download τη διασκευή τους στην “Αύρα” μαζί με τον Δημήτρη Φάκο, ενώ κλείνουν τη χρονιά με ένα επίσης free downloadable Live EP.

Tον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε το 1ο τους επίσημο videoclip για το single “θα είμαι εγώ εδώ”.

Για τη δημιουργία του τραγουδιού, αφορμή στάθηκε μία φωτογραφία της Γεωργίας Παναγοπούλου, η οποία κυκλοφόρησε ευρέως στον Τύπο και στα social media, όπου απεικονίζει ένα αγκαλιασμένο ζευγάρι μπροστά στις δυνάμεις των Μ.Α.Τ. στις διαδηλώσεις του περασμένου Οκτωβρίου. Τελικά τα προβλήματα γύρω μας πάντα θα υπάρχουν. Αυτό που μετράει είναι να έχεις κάποιον να τα μοιράζεσαι. Και τότε όλα γίνονται πιο εύκολα!

Τον Ιούλιο του 2011 εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τη Sony Music με το digital single με τίτλο «Κάνε ό,τι σ’ αρέσει». Είναι ένα δυνατό dance track με επιβλητικά synths και δυνατές κιθάρες στο ρεφραίν. Το τραγούδι μιλάει για τη ρουτίνα και τις καθημερινές δυσκολίες, καταλήγοντας όμως σε ένα αισιόδοξο ξέσπασμα θυμίζοντάς μας ότι όλα μπορούν να γίνουν αφορμή για να σκεφτείς τα πράγματα λίγο πιο διαφορετικά, λίγο πιο αισιόδοξα! Οι στίχοι «Σε κλουβί σε βάζουν, σε φορτώνουν χρέη, σου φωνάζουν, σου τάζουν, μα κάτι σε καίει…» μοιάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ, παρόλο που έχουν γραφτεί από τον Κώστα Τουρνά πριν 30 χρόνια περίπου! «Κάνε ό,τι σ’ αρέσει» λοιπόν γιατί όσα χρόνια και αν περάσουν… «Η ζωή είναι λίγη»!

To ντεμπούτο album τους ονομάζεται “Το μέλι” και κυκλοφόρησε αρχές τους 2010 από τη Friends Music Factory. Δέκα electro-pop ιστορίες καθημερινής τρέλας και μία ανατρεπτική συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη στο τραγούδι “Η ζωή μας η παλιά”!

Σχεδόν ένα χρόνο μετά κυκλοφορούν το digital single με τον περίεργο τίτλο “2” το οποίο σηματοδοτεί και τα νέα ηχητικά μονοπάτια που πρόκειται να ακολουθήσει το συγκρότημα.

Παράλληλα το “2” κυκλοφορεί και σε CD, μέσα από την γαλλική 2πλή συλλογή RADIO EQUINOXE 3.0 του ομώνυμου γαλλικού σταθμού ηλεκτρονικής μουσικής, στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.

Ένα χρόνο πριν οι ΟΚ είχαν συμμετάσχει και στη RADIO EQUINOXE 2.0 με το “elements”.

Οι ΟΚ έχουν remixάρει και το Ulysses των Franz Ferdinand πολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία του, το οποίο είναι διαθέσιμο για free downloading.

Στις ζωντανές τους εμφανίσεις παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό live dance party που συνδυάζει «DJing» και live εκτελέσεις.

Ποιοί είναι οι OK

Oι ΟΚ είναι:
Εβίτα: Vocals
Βαγγέλης Ορφανίδης: Synths & programming
Theo Kal: Guitars